Oh yeah! Jag älskar Turtleshelikoptrar! Jag vet inte ens varför.

image

Denna helikopter är byggd kring en enda lekfunktion, att den ska kunna slajma. Jag tänkte inte på det inför denna recension, så den delen blir upp till er fantasi. Jag är dock glad att de även på dessa lite mindre fordon valt att ha en ritad bild på framsidan. Mycket fint!

image

Baksidan visar en enkel information över olika lekfunktioner.

Vi öppnar istället!

image

Inuti finns det ett par viktiga saker. Först och främst, instruktioner och ett reklamhäfte (som vi redan sett tusen gånger nu):

image

Instruktionerna är ganska självklara. De visar oss var vi ska sätta alla klistermärken samt vilka delar som ska ihop med vilka. Med hjälp av denna så lyckades jag sätta ihop allt på mindre än tre minuter.

image

Klistermärkena kommer i samma plastförpackning som resten av helikoptern, smart drag Playmates Toys. Men att se alla dessa delar ligga i en plastbytta så här får mig att tro att det kanske var meningen att denna skulle sitta på ett kort, så som TMNT-figurerna gör? Kanske? Kanske inte? Vi vet inte.

Efter att jag satt ihop allt enligt konstens alla regler så stod jag med en färdig helikopter samt dessa tre pluttar:

image

Vad i hela friden är detta? Det står ingenting om dem i instruktionerna eller på förpackningen, men jag antar att de ska ligga i slajmet, för att det är typ. Coolt? Nåja.

Så här ser iallafall helikoptern ut:

image

Jag gillar utseendet, men för att den här recensionen ska flyta på så måste vi tillbaka i tiden.

Till 1991.

1991 så släppte Playmates Toys en helikopter som de kallade för ”Rocksteady’s Pogocopter”, ett fordon som är ganska roligt och svårt att få tag på i komplett skick. Det var helt enkelt en ondskefull helikopter som kördes av någon som var riktigt ond. Jag brukade använda en fotsoldat som helikopterförare när jag var liten.

imageRocksteady’s Pogocopter, 1991.

När Teenage Mutant Ninja Turtles rebootades 2003 så var det dags för Playmates Toys att prestera och komma på nya idéer till den nya leksakslinjen. Det är ganska vanligt att leksakstillverkare rehashar gamla molds när de gör leksaker, ett ämne som jag tänker skriva om i ett senare skede, vilket gör att man kan hitta små finurliga detaljer från förr i dagens leksaker.

2004. Dags att släppa fler fordon. Playmates Toys får panik och väljer att designa om Rocksteady’s Pogocopter från 90-talet, men denna gång som ett fordon för sköldpaddorna, inte de onda figurerna. Jag var under den perioden fortfarande intresserad av leksaker och samlade på lite småsaker, när jag inte rökte Marlboro 100’s och lyssnade på Bauhaus, eh.

2004 köpte jag helt enkelt det som de nu kallade för ”Turtle Pogo Copter” samt en actionfigur. Jag funderade på att köpa Raphael (som fanns illustrerad på helikopterns förpackning) men jag valde istället en fotsoldat, då jag alltid haft det så innan.

imageTurtle Pogo Copter, 2004.

På något konstigt vänster har nu den här jävla helikoptern blivit sjukt viktig för mig i både mitt liv och samlande. att jag hade en som liten samt att det var den ”nya” modellen från 2004 som fick mig att börja gilla actionfigurer igen.

Därför har jag svårt att fatta att även denna helikoptermodell tillhör de ”goda”, så jag tänker använda en fotsoldat i denna recension också, även fast det kanske inte ser helt rätt ut och även fast helikoptern inte direkt är gjord för det ändamålet.

imageDrop Copter, 2013.

Jag tycker att det ser skitcoolt ut. Det påminner om den där helikopterdräkten som är med i TMNT IV: Turtles in Time till SuperNintendo, ett spel som jag spelat sedan releasen i Sverige tills idag. Det enda som saknas är en fet minigun på framsidan:

INTE MIN BILDTMNT IV: Turtles In Time, SNES, 1992.

Vintagehelikoptern var alltid lite för stor för att liknas vid spelets helikopter vilket alltid störde mig. Men nu när jag har en lite ”mindre” helikopter så är jag sjukt nöjd.

Nu kanske det är mer uppenbart varför jag inte köpt något slajm, denna recension handlar inte om den lekfunktionen. Jag kan testa det en annan dag liksom. Däremot kan jag ju ändå nämna att på helikopterns framsida så finns det en vinsch som kan hissa ner andra figurer till marken, det är en ganska cool ny grej!

image image image

Sjukt coolt.

Tråden är kanske i kortaste laget, men det spelar ingen roll, det kan man ju fixa själv om man är lite händig. Jag vet inte, jag är lite tagen.

image

Jag kan inte ens betygsätta denna helikopter då jag är sjukt partisk.

Köp en Drop Copter för nästan inga pengar alls via länken här under (BILLIGARE ÄN EN TMNT-FIGUR JU!):
KÖP EN DROP COPTER FRÅN BR-LEKSAKER!

 

 

 

Annonser