Hetaste snacket i supergruppen Köp/sälj/byt/stjäl actionfigurer är just nu hockeykort och när jag var ute och thriftade senast så hittade jag ett paket oöppnade Hockeykort från 1994, de vill jag såklart öppna!

image

Framsidan visar Parkhursts klassiskt grönturkosa sigill och en ganska silvrig design för övrigt. Jag kan erkänna att jag känner mig mer bekväm med Hockeykort än t.ex. Basketkort då jag hade en rejäl bunt med kort som liten.

image imageBaksidan visar ännu mer silvrigt och lite om hur dessa boosterpacks fungerar. I varje paket finns ett specialkort och i vart 47:e paket finns det en så kallad guldParkie, ett kort som nödvändigtvist inte är mer värt än de andra korten, men som producerades i mindre nummer.

image

När jag öppnat förpackningen halvvägs så träffades jag av en helt fantastisk doft. Hockeykortsdoften. Min absoluta favoritdoft någonsin, alla gånger. Jag var tvungen att lägga ner förpackningen för att kunna ta foto här ovan, men jag erkänner att jag satt ett par minuter och boffade i mig av den instängda hockeykortsdoften. Att den kunde hålla i 20 år, det trodde jag aldrig. Jag är imponerad, mycket imponerad.

Varje förpackning innehåller 10 kort, ett kort är en så kallad rooster som visar olika stats, ett kort är så kallat ”vintagekort” gjort i papp med en stor vit ram runt spelaren och ett kort är ett specialkort. Detta fick jag i denna förpackning:

image(Klicka för en större bild!)

Jepp, du ser rätt. I mängden av kort fanns det en guldParkie!!! Jag vet att det är sjukt löjligt att bli exalterad över en sån sak men vafan, jag skriver om ett paket hockeykort, hur kul är mitt liv.

image

Riktigt coolt att öppna ett paket och inse att det är ett kort som är lite mer speciellt. Jag har ingen aning om Jeff Shantz fortfarande är aktiv inom NHL men jag har iallafall hans rookiekort nu! Tack!

Om jag måste välja en favorit från hela bunten får det nog bli en delat andraplats mellan dessa två herrar:

image image

Jag kan helt enkelt ingenting om hockey eller hockeybilder. Men utan doften av ett nyöppnat paket hockeykort hade jag inte varit den människan jag är idag.

Annonser