Jag har länge varit ett fan av den nya TMNT-serien från Nickelodeon och har under veckan fått hem en större sändning med leksaker därifrån som jag tänkte recensera, för att det är kul!

Först ut är Leatherhead, en klassisk karaktär från både den nya animerade serien och serietidningarna/tv-spelen från 80- och 90-talet.

image

Leatherhead kommer förpackad i det utomordentligt formgivna blisterpaketet från Playmates Toys. Redan från starten så vet man vad man får, sjukt bra!

image

På baksidan får vi se fler sköna färgskalor med lite sådär häftigt och hippt färgskvätt lite här och där. Undersidan visar lite små bilder på andra figurer i linjen, precis som förr! Och som vanligt får vi en någorlunda beskrivning/biografi om karaktären:

image(Klicka för en större bild)

I europa har vi en hel del lagar och regler när det kommer till leksaker. Bra regler, så som att färg inte ska innehålla bly eller att plast inte skall innehålla typ benzo eller vad de nu lägger ner i plast. Det ska vara märkt så att både svenskar, norskar, tyskar, finnar och danskar förstår att detta är en leksak, så vi förstör förpackningen med lite klistermärken:

image

Visst, jag kan erkänna att jag är lite svag för klisterlappar på svenska, men jag vill också påstå att det är en helt annan sak. Såna här pentalinguära klisterlappar får gärna sitta på förpackningen, men varför just här? Det finns en hel undersida fylld med copyrightinformation som ingen bryr sig om, sätt den där!

image

På undersidan kan vi också se den enda instruktionen som behövs för denna leksak.

image

Att fästa svanstippen på artikulationspeggen i korsryggen var hur lätt som helst, en treåring hade klarat det lätt, men värt att understryka är att om man ska ge bort Leatherhead till en treåring på julafton/födelsedagen så är det värt att som förälder eller syskon att hjälpa till att klicka dit svansen, så att den inte försvinner bland alla julklappspapper!

image

I förpackningen ligger det även en klassisk lite broschyr som visar olika figurer, fordon och playset från Playmates Toys TMNT-linje. Jag tänker scanna in den om ca:25 år så att jag kan skriva ett blogginlägg om leksaksreklam, så som jag gjort ett par gånger tidigare!

Nu till Leatherhead.

image

Leatherhead är schysst, jag gillar skulpteringen, färgskalan och till viss del artikulationen. Leatherhead har riktigt tajta leder och kan röra på huvudet, axlarna, svansen och låren, men det är det som är det. Det hade suttit fint med lite armbågs- knä- och fotartikulation faktiskt, men å andra sidan så är Leatherhead en jäkligt tung figur rent viktmässigt.

image

Playmates Toys verkar alltid ha ruskigt kul när de skulpterar leksaker och det syns verkligen här! Det känns dock som att det de levererar i skulptering förlorar de på i färg. Leatherhead har ett par sköna armband i läder (duuuuuh) som ska ha silvriga detaljer, dessa har dock inte målats i. Svansens underdel saknar även den färg, men allvarligt talat så tycker jag att det hade varit överflödigt.

Det som saknas är inte färg. Det saknas tillbehör. Japp, du läste rätt. Leatherhead kommer förpackad helt utan tillbehör. För att sätta detta i proportion så har jag samlat de allra bästa krokodilhumanoiderna och deras tillbehör här under:

imageAl Negator, Bucky O’Hare 1991, Leatherhead, TMNT 2013, Bossk, Star Wars 1980, Leatherhead, TMNT 1989.

Alla dessa krokofjantar har vapen av något slag medans Leatherhead från 2013 saknar några. Visst, det kanske inte är direkt kanon men han hade ju iallafall kunna få typ en tallrik flingor eller en soptunna!

Men hur står Leatherhead i en samling med andra leksaker? Det kan egentligen bara du avgöra själv, men jag tycker personligen att det ser bra ut!

image

Betyg:
Förpackning:
8/10. Flytta på euroklistermärket!

Figurens tyngd:
10/10. Leatherhead är tung!

Tillbehör:
0/10. Det finns inga tillbehör till denna figur.

Färger:
4/10. Fyra. Grön, ljusgrå, gul och brun. Precis som en toalett.

Förmåga att kunna stå upp utan mänsklig hjälp:
10/10. Svansen och de stora fötterna gör att Leatherhead kan stå väldigt enkelt.

Slutpoäng:
32/50. Klart godkänt.

Känner du att du vill inhandla denna figur så kan du enkelt göra det via länken här under!
KÖP EN LEATHERHEAD FRÅN BR-LEKSAKER!

Annonser