I söndags besökte jag den stora folkfesten ”Megaloppis” som sker varje år på mors dag. Jag har varit där under de senaste tre åren med varierade resultat.

Årets loppis bjöd som vanligt på hundratals säljare, tusentals besökare och solsken! Jag hittade en hel del roliga grejor på loppisen, så jag är sjukt nöjd!

Det första jag köpte var ett par TMNT-tillbehör. Säljaren sa att ”figurerna sålde jag snabbt, men de ville inte ha tillbehören”, så jag slog till.

IMG_7061

Jag har framförallt letat efter Rocksteadys bälte, så det var sjukt grymt att det fanns där. Jag trodde att de knaggliga nun-chucksen tillhörde Slash, men det var fel färg! Jag får väl identifiera dem i ett senare skede. Rocksteady ser numera så här glad ut:

IMG_7062Rocksteady, Teenage Mutant Ninja Turtles, Playmates, 1988.

Efter ett tag så hittade jag en kille som jag stött på tidigare i min supergrupp Köp/byt/sälj/stjäl actionfigurer på Facebook, så det var roligt! Han sålde lite gott och blandat i leksaksform, så självklart handlade jag ett par figurer där!

IMG_7057Egyptian Catwoman, Legends of Batman, Kenner, 1996.

Jag föll direkt för denna figurs utseende, hon påminner ganska mycket om karaktären Vega från ”Street Fighter II” så det var ett givet köp!
Egyptian Catwoman såldes ihop med en Egyptian Batman i ett tvåpack som var ganska schysst.

IMG_7055Flogg / Brakk, New Adventures of He-Man, Mattel, 1989.

Den andra figuren som jag hittade hos min vän var denna dummerjönsen från Mattels ”New Adventure of He-Man”-linje. Jag har inga figurer därifrån sedan innan så jag blev rätt glad över att se denna i en gammal glasslåda. Flogg har rätt tajta leder, det ska tydligen finnas en hel del problem med leder i denna linjen som så många andra samtida leksakslinjer.

IMG_7056
Okänt namn, Star Trooper, New Ray, 90-tal.

Denna figur var den tredje och näst sista av figurerna som jag hittade hos min gruppkamrat. Jag tyckte att han såg riktigt cool ut, men han har inga märkningar på kroppen så jag ställde en spontan fråga i en jäkligt grym grupp på Facebook som heter ”Action Figure Identification!”, en grupp som helt enkelt identifierar figurer och tillbehör för skojs skull.
Efter mycket dividerande så kom vi gemensamt fram till att detta är en bootleggad figur från en annan New Ray-linje som hette ”Plotter”. Skillnaden på de båda linjerna är att denna figurs linje kom i tvåpack med tillbehör stulna från Kenners Batman the Animated Series-figurer, riktigt konstigt. Men det är exakt sånt som jag älskar!

Den sista figuren som jag köpte av gruppkamraten var denna:

IMG_7053 IMG_7054Landmine, Transformers G1 Pretenders, Hasbro / Takara, 1988.

Denna coola kille är jag riktigt nöjd över, det är ganska ovanligt att hitta dessa figurer med sina respektive inälvsrobotar och tillbehör så det var lätt värt visiten. Jag måste lära mig lite mer om Transformers nu bara.

Nästa grej som jag hittade var bara liten och fånig, men äh!

IMG_7059Leonardo, Teenage Mutant Ninja Turtles Speedeez, Playmates, 2004.

Som sagt, en liten fånig motorcykelsköldpadda som är mindre än t.ex. Mini-Mutants-figurerna från 90-talet (Som syns här!).

Men den sista figuren som jag hittade. Awowowiwaaah. Ta en titt!

IMG_7060Mona Lisa, Teenage Mutant Ninja Turtles, Playmates, 1993.

Mona Lisa är lätt topp-tio-svåraste-Turtlesfigurer-att-hitta-billigt-någonstans, så hon är relativt sällsynt. Min Mona Lisa är i sjukt bra skick och jag blev alldeles till mig när jag fann henne på loppisen. Jag hade ingen koll på att hon ens har sålts i Sverige, men för mig är det nu confirmed.

Jag hittade lite fler saker, men de vill jag spara till framtida inlägg tror jag.
Så, här är min loot från söndagens loppis! (Eller iallafall det jag vill visa upp från den.)

IMG_7063

Annonser