Vissa actionfigurer har en rätt klockren bakgrundshistoria.
Spindelmannen är ju Spindelmannen och har sin klassiska historia. Detsamma gäller de fyra ninjasköldpaddorna och deras mästare, Splinter.
Men andra figurer är lite mer vaga, speciellt de lite billigare figurerna som S.T.A.R.C.O.M, X-Changers och random figurer som man kanske hittat på en loppis.
En linje som jag minns starkt från barndomen är företaget Lanards G.I. Joe knockoff ”The CORPS!”. Figurerna är i relativt hög kvalité och kom med en drös olika tillbehör i form av motorsågstrikes, vapen och ryggsäckar.
Eftersom CORPS!-figurerna har en rätt vag bakgrundshistoria, omöjliga namn och rätt tuffa utstyrslar så brukade jag fantisera ihop olika scenarion där de kom från. Det gör jag fortfarande, även fast jag inte direkt leker med figurerna längre.
Så, här är fem karaktärer som med hjälp av mina ord får en bakgrundshistoria, helt tagen ur luften.

IMG_6702
url #1 – Javier Vasquez.

Efter att ha spenderat hela sitt liv på Kuba så fick till slut Javier nog och drog sig till den västra delen av New York. Där spenderar han sina sista år av sitt liv med att sälja kubanska cigarrer till hipstersnubbar som tröttnat på att röka ”American Spirit”.

IMG_6694
url #2 – Jameson.

Jameson blev av med sina tummar under ett experiment i den djupa vietnamesiska djungeln under kriget. När han kom hem så blev han omdirigerad att ta hand om ”Six across”, ett naturreservat där han vaktar skogen mot den eviga faran – elden.

IMG_6706
url #3 – Mr. Lee.

När Lee var liten blev han instängd i en trälåda och skeppades till Amerika i hopp om att bringa ära till sin Sri Lankesiska familj. När han väl kom fram så var det ingen som hämtade den lilla trälådan från hamnen så han fick bryta sig ut på egen hand – mitt framför en skvadron med sjömän från den amerikanska flottan. Istället för att skicka honom till närmaste polis så fick han i uppdrag att bryta upp containers i hamnen och de flesta tycker att han är en utbrytningsexpert.

IMG_6701
url #4 – Gut Feelman.

Om det finns skurkar i närheten så finner ni vigilanten Gut, en självutnämnd rättsskipare som jobbar helt ensam. Brottslingarna i den stora staden Detroit har ingen chans mot Gut och hans blodtörstiga Beretta 92. Iklädd en skottsäker väst, kravallhjälm och mustasch går han bärsärkagång på gatorna och skipar rättvisa. Innan han skjuter ett nytt ögonhål på tjuvar och banditer så brukar han vara noga med att säga sin catchphrase – ”I always trust my gut feeling, man.”

IMG_6710
url #5 – Ethan ”The Sniper” Williams.

Austrailens bästa krypskytt. Med sin modifierade Steyr AUG, Betty, så kan kan träffa en puttekula på 500 meter. När han kalkylerar sina kulors banor så måste han lägga märke till vindstyrkor, jordens lutning och dragningskraft samt om han vill att målet ska dö eller inte. Om han inte knäpper skurkar så spenderar han sin tid med att öva prickskytte på Dingos då han har ett specialtillstånd från den australiska regeringen.

Annonser