vackra_vagorJag vet, det börjar bli ganska många ”#1” av saker just nu, men det är för att jag har motovationen och inspirationen att fortsätta skriva om olika saker fler gånger. Lika bra att man delar in dem i olika segment, för annars blir det ganska virrigt både här hos mig och hos dig som läsare.

Idag ska vi iallafall ta en titt på en komplett våg. Vafan är ”en våg” tänker du kanske. Ja. Det är lite svårt att förklara, men ganska lätt att förstå:

En våg är en del av en linje.  En linje är en viss typ av leksak, ta t.ex. Turtlesfigurer som exempel. Alla Turtlesfigurer ingår i Turtleslinjen, eller hur? Andra actionfigurer ingår i andra linjer, som t.ex. Star Wars-figurer ingår i en Star Wars-linje.

Men en våg då? Jo. Den första vågen av Turtlesfigurer bestod av ett 10-tal figurer ihop med några få fordon. När leksakstillverkaren ser att försäljningssiffrorna pekar åt rätt håll så godkänner de en andra våg. I Turtlefigurernas fall så betydde det ett 10-tal figurer till, lite fler fordon och till och med ett lekset, lite varianter av de vanliga Turtlarna osv.

Idag ska vi ta en titt på en komplett våg från The Real Ghostbusters-linjen!

IMG_4483The Real Ghostbusters: Fright Features.

Detta är vågen som i princip definierade hela Ghostbusterslinjen. Och framförallt så fick man se vad gubbarna på Kenner gick för! De måste haft fruktansvärt roligt när de gjorde prototyper för den här vackra vågen!

Som de flesta kanske vet så är denna våg full av roliga gimmicks; ögon ploppar ut, hakor tappas och hår reser sig.

Vi tar en titt på varje figur var för sig:

IMG_4486IMG_4487Peter Venkman.

IMG_4490 IMG_4491Ray Stantz.

IMG_4492 IMG_4493Winston Zeddmore.

IMG_4488 IMG_4489Egon Spengler.

IMG_4484 IMG_4485Janine Melnitz

Som vanligt går det att klicka på bilderna för att se de kantnötta actionfigurerna.

Jag tycker att detta är en fantastiskt rolig våg i en annars fruktansvärt fin linje. Som jag skrev tidigare så är den ju definitionen av hela resterande linjen, med olika chockerande spöken som skräms! Usch vad läskigt.

IMG_4494Översta raden från vänster: Stinkor, MOTU, Daniel-san, Karate Kid. Andra raden från vänster: General Traag, TMNT, Batman, Batman the Animated Series. Längst fram från vänster: Blocker, G.I. Joe/Action Force, Boba Fett, Star Wars, Alex ”Megabyte” Sector, M.A.S.K, Radiation Ranger, Toxic Crusaiders.

Detta är en fantastisk våg och jag är glad att du sett den här hos mig.

Brusa på, vackra våg!

Annonser