Ojdå! Nu blev det sådär långt mellan posterna igen.
Jag inleder min nya bana än en gång! Denna gången försvenskar jag samt parafraserar Dinosaur Draculas bloggposter om fem helt olika figurer.
I korta drag så innebär det att jag kan skriva och visa lite vad jag har här hemma.

Snake

SnakeSpace Precinct, 1994.

Space Precinct är en jäkligt flummig tv-serie som gick på 90-talet. Den lär inte ha varit en superhit, jag minns den knappt. Men leksakerna dyker upp relativt frekvent på Tradera i olika lots med actionfigurer. De är inte direkt minnesvärda, men ändå har de sin charm.

De är i samma skala klassiska Action force-figurer, artikulationen har dock färre punkter. Ändock är denna figur väldigt välartikulerad, jämför med andra nittiotalsfigurer så som POTF2 osv. Jag gillar denna figuren ändå. Kanske borde jag försöka få tag i fler figurer från Space Precinct? Borde kanske kika igenom första säsongen först…

Hydro-Man

Hydro-Man
Spider-man, 1996.

Denna killen har jag rätt starka minnen av under den senare perioden av mitt Spindelmannen-intresse. Jag HATADE denna figuren så jävla hårt i affären. Han är en så kallad peg-warmer, en figur som ingen köper. När en butik upptäcker att de bara har EN futtig figur kvar av en leksaksninje, brukar valet ofta vara att inte köpa in mer av den, för att de i slutändan måste gå runt på det hela.

Just denna fann vägen hem till mig på ett liknande sätt som den förra, en ”fylla-ut-figur” från nån reapåse i en loppislåda.

YOU WIN AGAIN HYDRO-MAN, YOU WIN AGAIN.

Junkyard

Junkyard
Toxic Crusaders, 1991.

Jag förvånas av i hur pass dåligt skick just Toxic Crusaders-figurer är. Jag har en Radiation Ranger som fått benen avknäckta, två Dr.Killemoff som saknar tillbehör, den ena är jäkligt lös i artikulationen samt denna figur. Jag tror att anledningen till slitaget är för att Toxic Crusaders är en sjukt rolig linje leksaker från 1991.

Playmates står bakom skulpteringen, vilket förklarar den livliga färgen och artikulationen. De jobbade ju stenhårt med TMNT-linje nummer 563 samtidigt och varför ändra på ett vinnande koncept?

Det roligaste med Junkyards skulptering är att han har ”dog-tags” i halsbandet. HUEHUEHUEHUEHUE.

Cobra

Cobra
G.I. Joe/Action Force, 1982-83.

När det kommer till just G.I. Joe/Action Force så hänvisar jag nog helst till min vän på www.grimnyberg.se, han kan allt om det där. Jag personligen håller expertisen limiterad.

Som samlare av actionfigurer så ska man ju alltid tänka på skick, utseende, slitning, lösa leder och diverse andra grejor. Men ibland är slitna figurer sjukt vackra. De berättar en historia på nåt sätt. Klicka gärna upp just denna bilden, så att du kan se hela figurens historia. Och han ser ganska rolig ut när fötterna pekar på varandra sådär.

Super Don

Super Don
Teenage Mutant Ninja Turtles, 1993.

1991 tycker jag personligen var året då TMNT-linjen började flippa ur totalt. 1993, när allt hopp var slut så kom Sewer Heros-linjen, och DAMN. Donatello som Batman är ett genidrag. Manteln, öronen, posen – allt klickar sjukt bra. Just denna variant av Donatello ligger högt upp på listan av de absolut bästa figurerna från 1988-1997.

Manteln är hexagonalt utformad i en lite mjukare plast och vi får även en liten försmak i hur det kan se ut i framtiden när sköldpaddorna faktiskt använder heltäckande huvor i Next Mutation-linjen. (Meh)

Då så.

Snabbt, hur ska man avsluta denna storartade comeback då? Hm. Här är lite klistermärken:

Annonser