Jag är en vidrig användare av Tradera.
I måndags så gjorde använde jag mig av snipertaktiken.

Snipertaktiken går ut på att man lägger ett bud i sista sekund. Ett bra exempel är detta:

Jag lägger ett bud på något jag vill ha. Det är tre dagar kvar på auktionen och ingen har lagt något bud, så jag slår till helt enkelt.
När sista dagen är kommen, så lägger någon ett bud över mig. Detta gör de flesta ganska så frustrerade, så man loggar in och lägger ännu ett bud. Dålig idé. Är det en eftertraktad vara som du känner att ”Jäklar, här kommer det bli ett krig.”, lägg inget bud.
Om det kommer en tredje person out of fucking nowhere, kan det vara dags att lämna auktionen eller använda sig av snipertaktiken.
Jag inväntar tills det är tre-fyra minuter kvar och kollar längst upp på Besökare: XX”. Det är bra att hålla koll på hur många som kollar på auktionen samtidigt som du. Uppdatera några gånger, tills det är en minut kvar. Nu lägger du in dödshugget. Lägg ditt maxbud, alltså så långt som du skulle kunna tänka dig att gå. Känn hjärtat pumpa i halsgropen och uppdatera-uppdatera-uppdatera. Du lämnar dina motbudare chanslösa då de tror att de vunnit, men luringluring, du har tagit hem spelet.

En ganska så hatad taktik, men den fungerar för den som inte vill gå upp alldeles för högt i pris/kriga med andra användare.
Det har hänt att jag faktiskt försökt kontakta de jag ”lurat” och tipsat om liknande annonser eller hemsidor. Ofta tar de sin förlust ganska lätt, jag får jättemånga roliga svar, men det kanske är olika beroende på vad man budar på. Jag antar att vissa objekt är mer eftertraktade än andra.

Baksidan av detta är att det faktiskt finns nån typ av skitprogram som gör samma sak, kolla in https://sv.bidnapper.com/ om du inte är en riktig människa. Jag har inte provat det och jag rekommenderar inte någon annan att göra det heller.

Annonser