Simon Gärdenfors heter killen som inte bara gjort sig känd genom att skriva intressanta låttexter om droger och populärkultur, han är även en av detta snopplands bästa serieförfattare. Detta är inte en recension.

Med några starka serier i bokform bakom ryggen blickar Simon framåt med en stark serieroman som heter ”Död kompis”.

Jag vill inte avslöja för mycket, men boken, som titeln avslöjar, handlar om en av Simons närmsta vänner som tyvärr avlider tragiskt i Simons unga år. Boken handlar om Simon, utan direkt fokus på Simon. På något sätt så lyckas han beskriva en halv livstid på ett så snyggt och professionellt sätt att man inte ens tänker idiotiska tankar som t.ex ”MEN ÖHHHH, DENNA BOKEN HANDLAR JU BARA OM NÅN RANDOM SNUBBE SOM HETER SIMON”, ”ETT DESPERAT FÖRSÖK TILL ATT FÅ UPPMÄRKSAMHET” osv.
Det är en vacker biografi om depression och strävan som letar sig genom de fem ödesdigra faserna inför döden.

Då har jag inte ens talat om utseendet. Vi tar en titt:

Bilden är tagen från http://www.mynewsdesk.com/

Bilden visar bokens lite hårdare ”slipcase”.

Jag har aldrig sett en vackrare bok i hela mitt liv. Det är en grafikers inspiration, en bokslukares hatobjekt och en serieälskares våta dröm.
När man slutat dregla över bokens överdrag kan man enkelt glida ut boken genom att luta på det hela. Då trillar det ut en vacker och robust pjäs märkt ”DÖD KOMPIS”. Herregud. Bokens omslag påminner om en gammal biblioteksbok på dödsknark i pastellfärger.

Innehållet är ett kapitel för sig. Titta här:

Det är rätt sjukt att döden kan vara så vacker.
Titta bara hur den ser ut hemma i min hylla:

Så, klicka här för att köpa boken eller varför inte läsa lite på Simons blogg?

Som sagt, detta är ingen recension, utan en sen hyllning till en liten kille som kallas för Simme som alldeles för snabbt blev ensam.

Annonser